Nieuws

Nijmeegse tweeling zegt modellenwerk af voor Vierdaagse

Maayke en Janneke
Ze vliegen de hele wereld over voor modellenwerk voor bekende internationale designers als Elle Macpherson, Paul Schulten en voor bekende haarmerken als Wella en l'Oreal. Werken met Kerst of oud en nieuw maakt hen niet uit, maar tijdens de Vierdaagse nemen ze geen klussen aan. Dan moet er gewandeld worden. Via het Instagramaccount van Omroep Gelderland zijn Janneke en Maayke, beter bekend als de Vierdaagsetweeling, de komende dagen te volgen.
NIJMEGEN - Ze vliegen de hele wereld over voor modellenwerk voor bekende internationale designers als Elle Macpherson, Paul Schulten en voor bekende haarmerken als Wella en l'Oreal. Werken met Kerst of oud en nieuw maakt hen niet uit, maar tijdens de Vierdaagse nemen ze geen klussen aan. Dan moet er gewandeld worden. Via het Instagramaccount van Omroep Gelderland zijn Janneke en Maayke, beter bekend als de Vierdaagsetweeling, de komende dagen te volgen.
Maayke en Janneke (25) zijn opgegroeid in Nijmegen en zijn met de Vierdaagse groot geworden. Met name hun moeder is een groot Vierdaagsefan. Op hun 18e liepen zij als verrassing voor hun moeder, die toen trouwde, de Vierdaagse mee. 
'Vanaf de carnaval leef je naar de Vierdaagse toe. Het lijkt ook een beetje op elkaar. De Vierdaagse in Nijmegen loop je ook niet omdat het mooi is, maar om het feestje.'
De knappe Vierdaagsetweeling is inmiddels een begrip geworden. 'Vorig jaar filmde KRO-NCRV ons met de Vierdaagse. Dat heeft zo'n impact gehad, we worden sindsdien overal herkend', vertelt Maayke. 

'Dit verwachten ze niet van ons'

De zussen lopen dit jaar voor het eerst de 50 kilometer. 'Het is een nieuwe uitdaging', vertelt Maayke. 'We vinden het ook wel leuk, omdat mensen het niet verwachten dat een vrouw de 50 loopt. Mensen verwachten sowieso niet van ons dat we model zijn en de Vierdaagse lopen.'
De tweelingzussen zien deze Vierdaagse ook als een training voor hun plan om in september de top van de Kilimanjaro in Tanzania te beklimmen. 

Volg de Vierdaagsetweeling op Instagram

Volg de Vierdaagse van Maayke en Janneke via Instagram. Volg @Omroepgld op Instagram en via de Instagram Stories vertelt de Vierdaagsetweeling wat er onderweg gebeurt (dat kan alleen via de app). Het eigen account van Maayke en Janneke op Instagram heet @twins.travelling.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!