Nieuws

Bloedhete roze wandeldag: dit is de route van vandaag

Na een prachtige eerste wandeldag van de 101e Vierdaagse, staat nu alweer de tweede dag op de planning. En wat voor één. De dag van Wijchen belooft een bloedhete te worden. Daarnaast is het natuurlijk ook Roze Woensdag. Vandaag gaan 41.244 lopers van start vanaf de Wedren. En dit kunnen zij verwachten. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Na een prachtige eerste wandeldag van de 101e Vierdaagse, staat nu alweer de tweede dag op de planning. En wat voor één. De dag van Wijchen belooft een bloedhete te worden. Daarnaast is het natuurlijk ook Roze Woensdag. Vandaag gaan 41.244 lopers van start vanaf de Wedren. En dit kunnen zij verwachten.
Vandaag geen omgedraaide routes zoals op de eerste dag, maar wel een mooie roze tocht. Het is namelijk Roze Woensdag. Dan zijn veel wandelaars in het roze gekleed voor de lhbt-gemeenschap. Het is de 15e-editie alweer. 
De lopers starten uiteraard weer op de Wedren. Van daar wordt meteen koers gezet richting Wijchen, want het is tenslotte de dag van Wijchen. Dat geldt voor alle routes. 
Foto: 4Daagse.nl

Opsplitsen

Bij Wijchen splitsen de routes zich op. De 30 kilometer zet meteen door naar Weurt, voor de 40 kilometer wordt een wat groter rondje gemaakt en de 50 kilometer loopt via Balgoij naar Niftrik en dan via Wijchen weer naar Weurt. Voor de wandelaars is er tussen dit stuk uiteraard soep van onze eigen kantinejuf Tonnie te vinden.
Tussen Beuningen en Weurt is het trouwens wat 'makkelijker' voor de lopers. Daar staan normaal veel muzikanten, muziekkapellen en dweilorkesten, dus daar is het extra genieten van de Vierdaagse.

Mentaal spelletje?

En vanaf Weurt wordt het misschien nog wel een mentaal spelletje voor de wandelaars. Vanaf daar lijkt het nog een klein stukje, maar is het nog even flink aanpoten richting de finish. En als die behaald is, zijn de wandelaars alweer op al op de helft van het einddoel.