Nieuws

Voor het eerst geen militaire marsleider meer bij Vierdaagse

NIJMEGEN - Met de komst van Henny Sackers als nieuwe marsleider, heeft de Vierdaagse vanaf volgend jaar voor het eerst een niet-militaire marsleider. Sackers neemt na editie 101 het stokje over van Johan Willemstein. Hij leidt de organisatie sinds 2008.
Sackers is nu nog hoofd start en finish bij de Vierdaagse. In het dagelijks leven is hij hoogleraar strafrecht. Of hij wat gaat veranderen aan de Vierdaagse? 'Zeker niet, dan zou ik een slechte marsleider zijn. Het is een gouden formule waar je hoogstens wat aan bij kunt schaven'. 

Verschillende nationaliteiten

Ook maandag kwamen duizenden mensen hun startbewijzen ophalen in Nijmegen. Op Kamp Heumensoord stonden militairen in de rij voor hun deelnamebewijs. In totaal hebben zich ruim vijfduizend militairen ingeschreven. Het aantal verschillende nationaliteiten van de militaire deelnemers is 25, waaronder Australië, België, Canada, Singapore en Zwitserland.

Onderzeeërs doen ook mee

Voor het eerst in jaren doet ook een eigen detachement van de onderzeedienst mee. Om te trainen op hun werkplek, de onderzeeboot, liepen de deelnemers op een loopband aan boord.