Nieuws

We gaan beginnen! Dit is de dag van Elst

NIJMEGEN - Het is eindelijk zover, de 101e Vierdaagse gaat beginnen. Vandaag staat de dag van Elst op het programma. 42.036 lopers gaan vandaag van start vanaf de Wedren. En dit kunnen zij vandaag verwachten.
Het gaat dit jaar net even wat anders dan anders, de route is namelijk omgedraaid. Vanaf de start gaan zowel de 30, 40 als 50 kilometer op weg naar Oosterhout en vanuit daar via Valburg op weg naar Elst.
Benieuwd hoever de lopers moeten vandaag? 
Bijna recordloper, Bert van der Lans, maakt zich overigens druk om de omgedraaide route. Hij wist altijd precies waar hij kon rusten in Elst, maar moet dat nu nog gaan zien. Dat gaat namelijk nu niet meer. 

Vietnam en Oost-Timor

Tussen de bijna 43.000 lopers zijn ook wandelaars uit Vietnam, Maleisië en Oost-Timor. Zij zullen eenmaal in Elst aangekomen verwelkomd worden door de burgemeester van de gemeente Overbetuwe. Daarnaast zal daar de sfeer op en top zijn, want aan muziek en enthousiast publiek is daar zeker geen gebrek.
Na Elst gaat de 30 kilometer alvast richting Bemmel, de 40 en de 50 kilometer gaan richting Arnhem. De wandelaars van de 40-kilometer zullen bij de Rijkerswoerdse plassen afslaan richting Bemmel. De wandelaars van de 50 lopen een groter rondje bij Arnhem en gaan via de wijken De Laar en Elderveld naar Bemmel.
Foto: 4Daagse.nl

Debutant op 50 kilometer

Tot slot is de Dag van Elst ook de dag van Evert-Jan Broekers uit Eindhoven. Hij loopt namelijk op de 75-jarige leeftijd voor het eerst de Vierdaagse. En dat doet hij op de 50-kilometer, dat betekent dat hij vanuit Bemmel nog door zal lopen naar Lent en de Wedren in NIjmegen. Op dat stukje zullen alle routes ook weer bij elkaar komen, om de finish van dag nummer één te bereiken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!