Nieuws

Voor recordloper mag niets fout gaan; met hand op de leuning van de trap af

NIJMEGEN - Nijmegenaar Bert van der Lans heeft zijn startbewijs opgehaald. De 85-jarige kan vrijdag op de Via Gladiola de eerste deelnemer zijn die 70 keer de Vierdaagse uitliep.
De afgelopen week heeft hij er alles aan gedaan om fit te worden en te blijven. Zo liep hij dagelijks met de hand aan de leuning de trap af in huis. Want een valpartij zou dramatisch zijn.
De Nijmegenaar loopt met zijn kleinzoon Beau.

Laatste Vierdaagse voor marsleider Willemstein

Deze Vierdaagse is de tiende en laatste voor Johan Willemstein als marsleider. Hij draagt na deze week het stokje over aan Henny Sackers. Sackers, hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit, en dit jaar nog hoofd start en finish, is vanaf volgend jaar de eerste niet-militair die de baas is van het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld.
Verder is hij de eerste Nijmegenaar die de scepter zwaait over het evenement. 'Wat er gaat veranderen? Helemaal niks', zegt de Nijmegenaar. 'De Vierdaagse is een gouden formule waar je op wat moderniseren na niets aan moet veranderen.'
44.680 wandelaars uit 67 landen mogen meedoen aan het komende wandelevenement. Onder hen zijn 5200 militairen. Hoeveel er morgen daadwerkelijk van start gaan, is pas later op de dag bekend als de startbewijzen zijn opghaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!