Nieuws

Blog dag 6 - Eerbetoon aan Nouri

Guten tag! Vitesse is deze week op trainingskamp in Oostenrijk en verslaggever Sander Maassen van den Brink volgt de Arnhemmers de hele week op de voet. Hieronder de belevenissen van de alweer de laatste dag. © Omroep Gelderland
ST. VEIT AN DER GLAN - Guten tag! Vitesse is deze week op trainingskamp in Oostenrijk en verslaggever Sander Maassen van den Brink volgt de Arnhemmers de hele week op de voet. Hieronder de belevenissen van de alweer de laatste dag.

Door: Sander Maassen van den Brink

Om te beginnen een klein puntje van persoonlijke aard. Jullie zaten natuurlijk al met smart te wachten op het blog, maar er moest eerst wat ander werk verzet worden. Dus hierbij het iets verlate verslag van dag 6.
Het is 10.15 uur en de spelers lopen het veld op. Het is tijd voor een hele korte training, want 's middags staat er een oefenwedstrijd op de planning tegen Basaksehir. Over de training valt overigens weinig te vertellen. Behalve dat Nicky Hofs tijdens een rondo de voeten van Alexander Büttner opzocht met een paar stevige tackles.

Taart?

Leuk om te noemen is wel dat de cameraman van VitesseTV, Paul Joosten (links op foto), jarig is. Paul is alleen de gebeten hond deze morgen. Zijn collega Wiebe Nelissen (rechts op foto) probeert hem continue in de zeik te nemen. Maar ja, dat was enigszins ook wel terecht. Wie jarig is trakteert zou je zeggen. Nou, er is geen taart geweest, hoewel er toch meerdere keren op is aangedrongen. Nu wil het ook zo zijn dat Paul eigenlijk niet van verrassingen houdt. Dus zijn de grappen over de mannelijke strippers voor vanavond snel gemaakt. Overigens is Paul nog wel tijdens het avondeten verrast met een taartje, met zo'n vuurwerkkaarsje erin. 
Maar voordat het avond is, is het tijd om af te reizen naar Landskron. Daar speelt Vitesse haar oefenwedstrijd. Waarom daar? Nou, Vitesse had een oefenlocatie gevonden, maar je raad het nooit. Dat veld was te klein , daar kon dus niet gevoetbald gaan worden.
In Landskron is het veld niet te klein, zelfs niet toen beide clubs met hun volledige selectie en staf op het veld stonden voor een mooi eerbetoon aan Abdelhak Nouri. Thulani Serero en Julian Lelieveld kennen Nouri goed, voor hen is het nieuws deze week ook keihard aangekomen. Serero bidt elke dag voor zijn vriend. Fraser zei dat de sfeer op het trainingskamp ook keihard is omgeslagen toen bekend werd dat Nouri blijvende hersenschade had.

Grote namen

Dat is ook wel logisch natuurlijk, maar het voetbalspel leek er in de oefenwedstrijd niet onder te lijden. De Arnhemmers traden aan tegen de Turken die speelden met grote namen zoals Emanuel Adebayor (zie foto), Gaël Clichy, Gokhan Inler en oud-Feyenoorder Eljero Elia.
Vitesse speelde goed voetbal vanuit achteruit, maar mist nog overduidelijk een afmaker. Helemaal als Tim Matavz nog ontbreekt, de spits blijkt nog een grote achterstand te hebben. Zijn vervanger deed het overigens wel aardig. Lars ten Teije maakte de enige Arnhemse treffer.

'Stappen? Nee, kaarten'

Na 90 minuten is het boeiende spel voorbij. De spelers geven elkaar de hand en duiken met zijn allen nog even de kroeg in. Maar niet voor Julian Lelieveld. 'Nee, ik ga nog wel even kaarten denk ik.'
Voor mij zijn de kaarten in ieder geval uitgespeeld voor deze week. Het zit erop. Vitesse speelt woensdag weer een oefenwedstrijd in Praag en zal dan de volgende stap willen zetten richting de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.
Bis nächste mal!