Nieuws

Tevredenheid bij gelijkspel na goede trainingsweek Vitesse, maar treurnis blijft ook

ARNHEM - Vitesse speelde zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir met 1-1 gelijk. De Arnhemmers speelden behoorlijk, zo zagen ook aanvoerder Guram Kashia en trainer Henk Fraser.
'Ik denk dat we een aardige wedstrijd hebben gespeeld, het positiespel was goed. We hebben geprobeerd te domineren en dat is positief', zo vertelt Kashia.
De trainer zag een Vitesse dat speelde voor de winst. 'Als je dat zo bekijkt, is het jammer dat we niet winnen. Maar het is natuurlijk een uitstekende tegenstander, wat dat betreft ben ik ook tevreden over onze eerste helft en de voorsprong. Maar dan moet je uiteindelijk wel zorgen dat je wint.'

Grote namen

Bij Basaksehir speelden, vooral in de eerste helft, enkele grote namen mee. Zoals Emanuel Adebayor (zie foto), Gael Clichy, Gokhan Inler en oud-Feyenoorder Eljero Elia. 'Vooral Adebayor en Clichy, dat zijn toch jongens die Premier League hebben gespeeld. Dat is voor onze jonge jongens dus een goede wedstrijd om te spelen, hier doe je veel ervaring mee op', aldus Kashia.

Eerbetoon aan Nouri

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden beide ploegen nog een eerbetoon aan Ajax-voetballer Abdelhak Nouri. De jonge speler heeft blijvende hersenschade nadat hij op het veld neerviel met hartproblemen. Fraser vond het een mooi gebaar.
'Het besef komt toch bij de jongens dat ze dezelfde leeftijd hebben en dezelfde sport beoefenen als Nouri. Sommige kennen hem ook goed, zoals Thulani Serero en Julian Lelieveld. De sfeer sloeg na het nieuws dan ook gigantisch om. Natuurlijk laat je dan even ruimte om er over te praten en dat is deze week ook gebeurd', zo vertelt de trainer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!