Nieuws

Zwaargewonde stuntman op Zwarte Cross is William van den Putte

De man die zaterdagmiddag zwaargewond raakte op de Zwarte Cross bij Lichtenvoorde, is de bekende stuntman William van den Putte. De 33-jarige Belg maakte een harde crash tijdens een stunt op de Ground Hero, de plek waar de hele dag stunts te zien waren. © amateurbeelden
ARNHEM - De man die zaterdagmiddag zwaargewond raakte op de Zwarte Cross bij Lichtenvoorde, is de bekende stuntman William van den Putte. De 33-jarige Belg maakte een harde crash tijdens een stunt op de Ground Hero, de plek waar de hele dag stunts te zien waren.
Op amateurbeelden is te zien dat hij met zijn motor via een schans wordt gelanceerd en door de lucht gaat. Bij de landing raakt hij met zijn achterwiel nog de schans en valt er hard naast. Daarna blijft hij op de grond liggen en rennen mensen naar hem toe.
Vrij snel was er ambulancepersoneel ter plaatse. Ook was een traumahelikopter opgeroepen. Hij werd volgens omstanders zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij er nu aan toe is. De organisatie van de Zwarte Cross wil daar niets over zeggen.
William van der Putte is geen onbekende op de Zwarte Cross. In 2012 deed hij een spectaculaire stunt op het festival. Hij sprong met zijn motor over het hoofdpodium. Toen ging het ook niet helemaal goed. Na een wat ongelukkige landing kon hij vanwege een dikke arm en stramme spieren even niet meer springen.
De stunts op Ground Hero werden na de crash afgelast. De organisatie van de Zwarte Cross verwacht dat zondag de stunts weer doorgaan.