Nieuws

Tiental NEC knap gelijk tegen eredivisionist Heerenveen

NIJMEGEN - NEC heeft zaterdag in Loenen een knap gelijkspel geboekt tegen sc Heerenveen. De Nijmeegse eerstedivisionist speelde vrijwel de halve wedstrijd met een man minder, maar toch werd het 2-2 tegen de Friese eredivisionist.
NEC begon stroef en kwam al snel achter door een goal van Ødegaard. Daarna kwam NEC beter in het spel. Dat resulteerde in een goed schot van Joey Sleegers die door Hahn uit de kruising werd getikt. Vlak voor rust werd het toch gelijk door een prachtige vrije trap van Arnaut Groeneveld.
Net na rust kreeg Frank Sturing rood na een charge op Veerman. Dat was zwaar bestraft. Met een man minder bleef NEC goed partij geven. Na een duel van Jordan Larsson belandde de bal opeens voor de voeten van Sleegers. Die haalde uit: 2-1.
Heerenveen drong vervolgens aan. Thorsby schoot op de lat en Johnsen scoorde de gelijkmaker. Bij die 2-2 bleef het. Janio Bikel was de beste man aan Nijmeegse kant.
Basisopstelling NEC: Delle; Joppen, Sturing, Buwalda, Heinloth; Bikel, Sleegers, Den Heijer; Larsson, Achahbar, Groeneveld.
Ferdi Kadioglu, Jay-Roy Grot en Maarten Paes ontbraken omdat ze mee hebben gedaan aan het EK onder 19. Zij sluiten volgende week aan bij het trainingskamp in Heelsum. Sam Lundholm is teruggezet naar Jong NEC.