Nieuws

Slachtoffers fataal treinongeluk zijn jongens van 17

De twee slachtoffers van het treinongeval in Elst zijn een 17-jarige jongen uit die plaats en een leeftijdsgenoot uit Herveld. Dat meldt de politie. Beiden werden op het station overreden door een trein en waren op slag dood. © Omroep Gelderland
ELST - De twee slachtoffers van het treinongeval in Elst zijn een 17-jarige jongen uit die plaats en een leeftijdsgenoot uit Herveld. Dat meldt de politie. Beiden werden op het station overreden door een trein en waren op slag dood.
Het ongeluk gebeurde vrijdagavond laat. Volgens getuigen maakten de slachtoffers deel uit van een groepje jongeren. De twee zouden het spoor op zijn gelopen, waarna ze verrast werden door een trein die vanuit Arnhem kwam. Volgens de politie zagen diverse omstanders het gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. 
Politieonderzoek na het ongeval:

Spoor urenlang afgesloten

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen lag enige tijd stil. Passagiers werden met bussen vervoerd. Rond 3.00 uur is het spoor weer vrijgegeven. 
De gemeente Overbetuwe, waar Elst onder valt, zegt geschokt te zijn. Ze wil verder niet reageren.
Zaterdagmiddag verschenen op het station de eerste bloemen voor de jongens.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!