Nieuws

Postbode Max wil graag naar Angola, de buurt helpt hem een handje

Van: Hilde van Poeijer
Bewoners van het Sonsbeekkwartier in Arnhem zijn een actie gestart voor hun geliefde pakketbezorger Max. De van origine Angolese postbode zou graag nog eens terug willen naar zijn geboorteland. Daar is nu een crowdfundingactie voor gestart.
ARNHEM - Bewoners van het Sonsbeekkwartier in Arnhem zijn een actie gestart voor hun geliefde pakketbezorger Max. De van origine Angolese postbode zou graag nog eens terug willen naar zijn geboorteland. Daar is nu een crowdfundingactie voor gestart.
Max haalde eerder al het nieuws toen buurtbewoners PostNL om een bonus vroegen voor de postbode. Ze waren zo tevreden over de altijd lachende Max dat ze hem massaal complimenten gaven op sociale media. 'Max is de beste postbezorger die ik ken', schreef een buurtbewoner toen. De bonus kwam er. Max kreeg een gezinsuitje cadeau van zijn werkgever. De buurt vindt dat maar magertjes en wil Max nu op vakantie naar Angola sturen.
'Max is zo'n twintig jaar geleden als vluchteling uit Angola naar Nederland gekomen en heeft hier inmiddels een bestaan opgebouwd met vrouw en kinderen. Max zou graag nog eens terug gaan naar Angola. Het zou toch super zijn als we hem daarmee zouden kunnen helpen', schrijven bewoners bij de online actie.

400 euro

Op het moment van schrijven is er al ruim 400 euro binnen gehaald voor de vakantie. De actie duurt tot eind augustus, dan gaat de gehele opbrengst naar Max. Deze zomer gaan bewoners ook met de collectebus door de buurt om de opbrengst nog wat te vergroten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!