Nieuws

De uittips van Esther: Vierdaagsefeesten, topsport en terug in de tijd

Je wilt er dit weekend lekker op uit, maar waar is er wat leuks te beleven? De redactie van UIT met Esther helpt je een handje. Een greep uit het aanbod. © T-Spoon (treden op tijdens de Zomerfeesten
ARNHEM - Je wilt er dit weekend lekker op uit, maar waar is er wat leuks te beleven? De redactie van UIT met Esther helpt je een handje. Een greep uit het aanbod.

Vierdaagsefeesten

In Nijmegen beginnen vandaag (zaterdag) de Vierdaagsefeesten. Dat houdt in veel muziek, drank en lekker eten. De festiviteiten in de stad zijn tot en met vrijdag. De wandelaars gaan dinsdag van start.

Schandpaal

Groenlo gaat morgen (zondag) terug in de tijd. De vestingstad staat dan in het teken van het dagelijks leven uit 1627. Oude ambachten als touwslager en leerlooier zijn te bekijken. Naast de grote kunstmarkt is er ook een heuse schandpaal. 

Zandverstuiving

Cultuur opsnuiven? Dan kun je vandaag (zaterdag) terecht op Kootwijkerzand. Op de zandverstuiving vindt voor de zeventiende keer Theater op 't Zand plaats. Er zijn onder meer optredens van de Jamaicaanse band The Percussions en Nederlandstalige chansons van Bender. De toegang is gratis.

Paardensport

In Ermelo vindt vandaag en morgen het Nederlands Kampioenschap dressuur plaats. Verschillende categorieën in de paardensport zijn te bekijken en voor de ZZ-zwaar en licht tour staat de KNHS-titel op het spel. Het EK wordt in augustus gereden in Göteborg. Dus wil je Edward Gal en Hans Peter Minderhoud zien schitteren? Kom dan naar KNHS centrum in Ermelo.