Nieuws

Melchers en gemeente praten over parkeerproblemen museum

Kasteel Ruurlo
Museumeigenaar en multimiljonair Hans Melchers gaat dinsdag in gesprek met de gemeente Berkelland om een oplossing te vinden voor de bonnenproblematiek rondom Museum MORE in Ruurlo. © Omroep Gelderland
RUURLO - Museumeigenaar en multimiljonair Hans Melchers gaat dinsdag in gesprek met de gemeente Berkelland om een oplossing te vinden voor de bonnenproblematiek rondom Museum MORE in Ruurlo.
Bezoekers van het museum in Kasteel Ruurlo ontvingen de afgelopen dagen een bekeuring voor foutparkeren, tot woede van Melchers. Hij kondigde donderdag aan alle boetes voor zijn rekening te nemen en een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Berkelland. Beide partijen willen nu naar een oplossing kijken om een gang naar de rechtbank te voorkomen.
Museum MORE in Ruurlo trok in de eerste tweeënhalve week liefst 10.000 bezoekers. Om de parkeerdruk te verlichten, biedt het gratis vervoer aan van en naar de parkeerplaats bij het station. Talloze gesprekken met de gemeente over extra parkeergelegenheid, liepen tot nu toe op niets uit, stelt het museum.
Volgens Melchers hebben meerdere omwonenden zich inmiddels gemeld om mee te denken over een tijdelijke oplossing voor de parkeerproblematiek. Daarnaast blijft hij de boetes betalen die bezoekers de komende weken ontvangen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!