Nieuws

Corporatie sluit onveilige balkons af

ERMELO - Bewoners van 142 woningen in Ermelo Oost en Zuid kunnen beter wegblijven van hun balkons, waarschuwt woningcorporatie UWOON. De balkons in onder meer de Oude Telgterweg, Tijmlaan en Varenlaan worden afgesloten.
Bij inspecties is aan het licht gekomen dat diverse balkons gebreken vertonen. Ze voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen, maakte de corporatie vrijdag bekend. 
'Bij een onderhoudsbeurt had degene die de inspectie deed twijfels', vertelt Dick Zandvoort, manager vastgoed van UWOON. 'Een leuning die wat loszat, een aantasting. We willen zeker weten of het veilig is.'
Van acuut gevaar zou geen sprake zijn en er zijn ook nog geen ongelukken gebeurd.
Maar UWOON wil het zekere voor het onzekere nemen. Huurders krijgen binnen twee maanden te horen welke maatregelen de corporatie neemt om de balkons veiliger te maken.
Tot die tijd kunnen de bewoners de balkons niet meer op. 'We gaan de deuren barricaderen aan de binnenkant, zodat men er ook echt niet op kan', legt Zandvoort uit. 'We willen tijd hebben om het goed te onderzoeken.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!