Nieuws

Robert Gesink uit het ziekenhuis

Wielrenner Robert Gesink mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Een MRI-scan wees uit dat er geen noodzaak was om nog langer te blijven. Dat bevestigt een woordvoerder van LottoNL-Jumbo, de wielerploeg van de Achterhoeker. © Robert Gesink
VARSSEVELD - Wielrenner Robert Gesink mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Een MRI-scan wees uit dat er geen noodzaak was om nog langer te blijven. Dat bevestigt een woordvoerder van LottoNL-Jumbo, de wielerploeg van de Achterhoeker.
Gesink was afgelopen zondag in het begin van de negende etappe van de Tour de France betrokken bij een valpartij. Onderzoek wees uit dat de renner een lendewervel heeft gebroken onder in zijn rug.
Hij moest een aantal dagen in het Franse ziekenhuis van Oyonnax blijven. Hij mocht niet eerder weg, voordat er een op maat gemaakt korset was.

Zes weken corset

Afgelopen woensdag kwam hij met een ambulance naar Nederland. Inmiddels gaat het dus al weer een stuk beter met Gesink en hij mag zelfs al weer lopen.
Het korset moet hij nog wel zes weken dragen. De verwachting is dat Gesink nog een aantal dagen rust houdt in Nederland en dan weer naar zijn huis in het Spaanse Girona vertrekt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!