Nieuws

Zomervakantie in regio Zuid begint; files vooral over de grens

Ook de scholen in de regio Zuid krijgen deze vrijdag zomervakantie. Vorige week was het al de laatste lesdag voor kinderen in de regio Midden. De VerkeersInformatieDienst verwacht in Nederland geen grote problemen op de weg, maar waarschuwt automobilisten wel voor files over de grens. © Pixabay
ARNHEM - Ook de scholen in de regio Zuid krijgen deze vrijdag zomervakantie. Vorige week was het al de laatste lesdag voor kinderen in de regio Midden. De VerkeersInformatieDienst verwacht in Nederland geen grote problemen op de weg, maar waarschuwt automobilisten wel voor files over de grens.
In België wordt namelijk bij Gent het hele weekend gewerkt aan de E17 richting Frankrijk. Daar zijn overdag maar twee rijstroken open. In Duitsland wordt het ook druk omdat daar het westen van het land schoolvakantie krijgt.
En ook in Frankrijk is het drukker dan normaal omdat de Fransen een lang weekend vrij zijn vanwege quatorze juillet. Zij trekken dan massaal richting het zuiden.
Bijna alle schoolkinderen in Gelderland kunnen het er de komende weken van nemen. De scholen in de regio Noord krijgen vrijdag 21 juli pas vakantie. In Gelderland valt daar alleen de gemeente Hattem onder.