Nieuws

Zwemdiploma halen in de vakantie; zwembond bezorgd om 'turbolessen'

VOORTHUIZEN - Turbozwemlessen; ze worden in Nederland steeds populairder. Binnen enkele weken worden kinderen klaargestoomd voor hun A-diploma. Maar zo'n versnelde zwemcursus doen in je vakantie, dat is iets nieuws. Bij recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen kan het. Terwijl ouders lekker ontspannen bij de tent zitten, krijgen de kinderen dagelijks les.
Ze zwemmen 's ochtends van 08.30 tot 11.30 uur. Zondags hebben ze een vrije dag. Na twee weken hebben ze - als het goed is - hun diploma. De Boshoek verzorgt de turbolessen dit jaar voor het eerst in de vakantie. Zestien kinderen hebben zich inmiddels aangemeld. 
Maar hoe hou je die kinderen tijdens hun vakantie gemotiveerd? Het recreatiepark geeft aan dat er veel spelelementen in de lessen zitten, zodat het zwemmen niet gaat vervelen.
De zwembond KNZB maakt zich zorgen over de populariteit van 'turbozwemlessen'. Volgens de bond duurt het veel langer dan twee weken voordat een kind veilig kan zwemmen, omdat de zwemvaardigheden moeten inslijten en het benodigde uithoudingsvermogen langzaam moet worden opgebouwd.