Nieuws

Laatste hand wordt gelegd aan crematorium Haarlo

Het crematorium op landgoed Het Aamschot in Haarlo is in de afrondende fase beland. Deze week werd de nieuwbouw van het complex opgeleverd en midden augustus hoopt het crematorium van eigenaren Gert en Sonja Brinkhorst in bedrijf te zijn.Op diverse vlakken wordt nog de laaste hand gelegd, maar het bijzondere crematorium Hart van Berkelland is bijna operationeel. De crematie-oven aan de achterkant van het complex wordt ook gebruikt voor het verwarmen en koelen van het complex. Daarmee is het crematorium in Haarlo uniek en de enige in Nederland.Al twee jaar wordt aan het project gewerkt. De officiele opening gaat voor de tweede helft van september, na de vakantieperiode, plaatsvinden. Eind september, begin oktober volgt er ook een open dag. Het crematorium is niet alleen een crematorium, maar heeft ook een urnentuin en een strooiveld. Verder biedt landgoed Het Aamschot prachtige doorkijkjes, wandelpaden en zitjes.
HAARLO - Het crematorium op landgoed Het Aamschot in Haarlo is in de afrondende fase beland. Deze week werd de nieuwbouw van het complex opgeleverd en midden augustus hoopt het crematorium van eigenaren Gert en Sonja Brinkhorst in bedrijf te zijn.Op diverse vlakken wordt nog de laaste hand gelegd, maar het bijzondere crematorium Hart van Berkelland is bijna operationeel. De crematie-oven aan de achterkant van het complex wordt ook gebruikt voor het verwarmen en koelen van het complex. Daarmee is het crematorium in Haarlo uniek en de enige in Nederland.Al twee jaar wordt aan het project gewerkt. De officiele opening gaat voor de tweede helft van september, na de vakantieperiode, plaatsvinden. Eind september, begin oktober volgt er ook een open dag. Het crematorium is niet alleen een crematorium, maar heeft ook een urnentuin en een strooiveld. Verder biedt landgoed Het Aamschot prachtige doorkijkjes, wandelpaden en zitjes.
De koffiekamer van Hart van Berkelland kan al naar gelang de aanloop van de crematie in een aantal stappen worden uitgebreid. Maar ook kleine gezelschappen kunnen er terecht. Alles kan in een familiekamer worden afgehandeld. Hart van Berkelland telt drie opbaarkamers, ook wel rouwkamers genoemd. Het crematorium is gedacht voor gemiddeld twee crematies per dag, gedurende zes dagen per week, met een maximum van 800 per jaar.