Nieuws

FIOD jaagt op verdwenen miljoenen van beleggers

In de zaak rond de grootschalige beleggingsfraude bij Hollandsche Wind en Noordenwind maken FIOD en justitie nog jacht op eenbedrag van bijna 5 miljoen euro. Zowel in Nederland als daarbuiten wordt gespeurd naar weggesluisde inleggen van beleggers. © Pexels
ARNHEM - In de zaak rond de grootschalige beleggingsfraude bij Hollandsche Wind en Noordenwind maken FIOD en justitie nog jacht op eenbedrag van bijna 5 miljoen euro. Zowel in Nederland als daarbuiten wordt gespeurd naar weggesluisde inleggen van beleggers.
Dat bleek woensdag bij de rechtbank in Amsterdam tijdens de eerste tussentijdse zitting in het proces tegen de twee hoofdverdachten, Stefan S. (35) uit Zutphen en Ronald de G. (60) uit Terschuur. Justitie schat de omvang van de fraude voorlopig op 8,7 miljoen euro. Daarvan is 3,8 miljoen terecht.
De zaak kwam in oktober vorig jaar aan het licht, toen een bank aangifte deed wegens valsheid in geschrifte en oplichting. In het onderzoek leidde het spoor al snel naar Hollandsche Wind en Noordenwind. Begin dit jaar werden S. en De G. aangehouden.
De voorlopige hechtenis van de twee Gelderse verdachten is tot half september verlengd. De zaak gaat 26 september verder. De inhoudelijke behandeling is in 2018.