Nieuws

Geen mega-geitenstal maar woningen in Rossum

Er is een einde gekomen aan de slepende kwestie over de komst van een giga-geitenstal in Rossum. De gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en eigenaar Van Der Schans zijn overeengekomen dat het perceel aan de Schoofbandweg een woonbestemming krijgt. De plannen om geiten of in een later voorstel kalveren te houden op de boerderij zijn daarmee definitief van de baan, meldt de gemeente Zaltbommel. © Omroep Gelderland
ROSSUM - Er is een einde gekomen aan de slepende kwestie over de komst van een giga-geitenstal in Rossum. De gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en eigenaar Van Der Schans zijn overeengekomen dat het perceel aan de Schoofbandweg een woonbestemming krijgt. De plannen om geiten of in een later voorstel kalveren te houden op de boerderij zijn daarmee definitief van de baan, meldt de gemeente Zaltbommel.

Bezwaren

De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zaten met de plannen van agrariër Alexander van der Schans in hun maag. De voorgenomen megastal leidde in Maasdriel tot veel bezwaren van omwonenden. Die waren bang voor stankoverlast. Ook de gemeente Zaltbommel was niet blij met de plannen voor een megastal. De uitbreiding van het aangrenzende industrieterrein in de gemeente Zaltbommel kwam in gevaar, doordat het industrieterrein dan deels binnen de stankcirkel zou vallen. 

Woonbestemming

De betrokken partijen zijn overeengekomen dat het perceel een woonbestemming krijgt. Alle schuren op het terrein worden gesloopt en er komen maximaal twee woonhuizen te staan. De gemeente Zaltbommel gaat samen met eigenaar Van der Schans een beroep doen op de regeling voor Voormalige (Agrarische) Bedrijfsbebouwing. Om de nieuwe plannen mogelijk te maken moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast. “Dit is de beste oplossing. Wij kunnen dan de Wildeman II verder ontwikkelen”, aldus wethouder Han Looijen van de gemeente Zaltbommel.