Nieuws

Rivierpark bij Nijmegen wordt veiliger

Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Nijmegen hebben afspraken gemaakt over het veiliger maken van het Rivierpark tussen Nijmegen en Lent. Dit park moet de bewoners beschermen tegen hoogwater. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Nijmegen hebben afspraken gemaakt over het veiliger maken van het Rivierpark tussen Nijmegen en Lent. Dit park moet de bewoners beschermen tegen hoogwater.
Het gebied omvat het eiland Veur Lent, de nevengeul (ook wel de Spiegelwaal genoemd) en de kade Lentse Warande. 

Boeien tussen zwemmers en scheepvaart

Vorige maand verdronken in één week drie zwemmers in de Waal, overigens op andere plekken. De drie partijen die betrokken zijn bij het beheer van en toezicht op de Waal spraken desondanks af dat de omgeving van het Rivierpark veiliger moet worden. Er komen boeien om zwemmers en vaartuigen van elkaar te scheiden en zo een zwemzone te markeren. Het springen van bruggen is en blijft verboden. Het zwemmen in de Spiegelwaal blijft op eigen risico, net als in alle andere natuurwateren. 
Het Rijksvastgoedbedrijf is namens de staat eigenaar van een groot deel van de gronden. Rijkswaterstaat is beheerder van het gebied en is verantwoordelijk voor de veiligheid bij hoog water. De gemeente tot slot gaat over de openbare ruimte en openbare orde.

Extra fietsstallingen en prullenbakken

Deze partners nemen daarnaast maatregelen op het gebied van verkeer: er komt een parkeerverbod op het eiland buiten de parkeervakken, de lage kade en de drempel worden afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Ook komen er extra fietsenstallingen, extra prullenbakken en banken en worden dode bomen in een geul gelegd voor natuurontwikkeling. 
Het gebied wordt inmiddels begraasd door kuddes runderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!