Nieuws

Politie achtervolgt drugsauto over A12

De politie heeft maandagavond op de A12 een Duitse auto achtervolgd, nadat de bestuurder rond 20.00 uur een stopteken negeerde.
ZEVENAAR - De politie heeft maandagavond op de A12 een Duitse auto achtervolgd, nadat de bestuurder rond 20.00 uur een stopteken negeerde.
Politieagenten in een onopvallende auto zagen een snelle, gehuurde VW Golf over de A12 richting de Duitse grens rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken, dat hij in eerste instantie leek op te volgen. Kort voor een afrit draaide de bestuurder plots de snelweg weer op en haalde hij volgens de politie Zevenaar 'levensgevaarlijke toeren uit' om niet te worden gepakt.

Uit het raam

Onderweg werden diverse dingen uit het raam gegooid. Net voor de afslag bij het Duitse Rees bracht de bestuurder zijn auto op de vluchtstrook tot stilstand. Duitse agenten hielpen de 4 inzittenden te boeien.
Even later bleek dat de inzittenden 60 gram wiet uit het raam hadden gegooid, dat de bestuurder niet in bezit was van een geldig rijbewijs en een Nederlandse passagier nog 4 maanden moest zitten. Alle inzittenden kregen een boete voor het bezit van wiet, omdat in Duitsland het bezit van elke hoeveelheid drugs strafbaar is.

Risico's

Volgens de politie is tijdens de gehele achtervolging steeds een inschatting gemaakt van het gevaar voor andere weggebruikers. De achtervolging zou zijn afgebroken als de risico’s te groot zouden worden.