Nieuws

Treinverbinding Nijmegen-Kleve te duur

De provincie Gelderland wil geen geld steken in de treinverbinding tussen Nijmegen en Kleve. Uit onderzoek komt naar voren dat de verbinding te duur is. Dat laat Gelders gedeputeerde Conny Bieze weten. © Roel Hemkes
ARNHEM - De provincie Gelderland wil geen geld steken in de treinverbinding tussen Nijmegen en Kleve. Uit onderzoek komt naar voren dat de verbinding te duur is. Dat laat Gelders gedeputeerde Conny Bieze weten.
De Vereniging voor Innovatief Euregionaal (rail)Vervoer (VIEV) diende vorig jaar een petitie in bij de provincie om de spoorverbinding Nijmegen-Kleve nieuw leven in te blazen. De petitie werd door bijna 1400 mensen ondertekend.
Maar uit onderzoek van de provincie blijkt dat er 116 miljoen euro nodig is om de lijn te herstellen. Daarnaast verwacht de provincie een exploitatietekort van 1,4 miljoen euro omdat er te weinig reizigers gebruik van zullen maken.

Betere busverbinding

Toch wil de provincie Gelderland het openbaar vervoer in het grensgebied verbeteren. Daarmee moet werken, studeren en recreëren over de grens makkelijker worden. Zo gaat de buslijn Emmerich-Kleve-Nijmegen vanaf 2018 vaker rijden, en over de hoofdweg. Tussen Aalten en Bocholt komt als proef een busverbinding van een Duitse vervoerder.
Tenslotte wil de provincie dat de kwaliteit van de Internationale spoorverbinding Amsterdam-Apeldoorn-Berlijn beter wordt. Die verbinding moet sneller en vaker per dag, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor gemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!