Nieuws

Blog dag 2- Kaartkoning Lelieveld en 'Chinees' Rashica bij Vitesse

Guten tag! Vitesse is deze week op trainingskamp in Oostenrijk en verslaggever Sander Maassen van den Brink volgt de Arnhemmers de hele week op de voet. Hieronder de belevenissen van de tweede dag. © Omroep Gelderland
ST. VEIT AN DER GLAN - Guten tag! Vitesse is deze week op trainingskamp in Oostenrijk en verslaggever Sander Maassen van den Brink volgt de Arnhemmers de hele week op de voet. Hieronder de belevenissen van de tweede dag.

Door: Sander Maassen van den Brink

Acht uur, de wekker gaat. Eens kijken wat de hoogbejaarde meneer Plieschnegger mij als ontbijt laat nemen. Plieschnegger heeft al 50 jaar een pension in Maria Saal, een dorpje dat uit vijf straten bestaat en een enorme grote kerk heeft. De man runde het pension altijd met zijn vrouw, maar die is sinds vorig jaar niet meer aan zijn zijde. Toch blijft de man het uitstekend volhouden, op zijn leeftijd runt hij nog de hele hut. En ik kan je verzekeren, het ontbijtje was geen ontbijtje. Het buffet leek wel geopend.

Hittebestrijdingsplan in Oostenrijk

Ondertussen zullen de spelers van Vitesse in Sankt Veit an der Glan aan het ontbijt zitten van hun eigen kok, dat zal ongetwijfeld ook goed gesmaakt hebben. Om 10.00 uur stond de eerste training op het programma. En ik had al meteen een fout gemaakt door mijn korte broek om te wisselen voor een lange broek. Rond 12 uur was het zo'n 33 graden en scheen de zon volop.
Fysio Jos Kortekaas bood mij nog een oplossing: 'Ik heb nog wel een schaar voor je'. Dat heb ik toch maar even afgeslagen.
Vitesse-spelers namen meer en meer de waterfles naar de mond en de Arnhemse persvoorlichter Wiebe Nelissen zocht samen met de Arnhemse meegereisde fan de schaduw op. 
Milot Rashica had het ook warm, maar die besloot maar op een andere manier de verkoeling op te zoeken. Zoals de Chinezen altijd een hoedje op hebben, vond de Kosovaar dat ook wel een goed idee. 
Rechtsback Fankaty Dabo leek wat minder last van de zon te hebben. Hij genoot er maar even van toen enkele teamgenoten nog keihard aan het trainen waren. 
Het hittebestrijdingsplan voor 'jonkies' Mitchell van Bergen, Thomas Buitink, Boyd Lucassen, Lars ten Teije en Jesse Schuurman bestond uit iets veel aantrekkelijkers. Zij namen lekker plaats in een opzetbadje. 

Sfeer is goed

Buiten het harde werken om hebben de Vitesse-jongens het ook nog prima naar hun zin. Navarone Foor vond het nodig om de taak van de media over te nemen en begon Jesse Schuurman te interviewen en een eenzaam rennende Van der Werff moest het ontgelden bij (de aan de kant zittende) aanwinst Bryan Linssen. 'Ben je ziek ofzo?' Van der Werff counterde wel meteen. 'Loop anders even mee joh'. 

Foto: Vitesse
En er blijkt ook veel gekaart te worden bij de Arnhemmers. Julian Lelieveld is daarin ondertussen de kaartkoning aan het worden. 'Ik moet zeggen dat ik de meeste potjes wel heb gewonnen, maar ik moet nog zien hoe dat de rest van de week gaat.' 

Oefenpotje

Over gewonnen potjes gesproken, 's middags was er weer gewoon een training. Om 17.00 uur stapte de selectie het veld op en werd het tijd voor een wat meer tactische training. Daarin leek Fraser ook al min of meer zijn basiself voor de oefenwedstrijd van aankomende zaterdag op te stellen. Na die training was het al snel gedaan voor de meeste jongens. 'Ik klaag niet, maar ik ben wel moe hoor', zo zei Foor na afloop. Büttner sloot zich daar bij aan: 'Ik ga mijn bed in.'
En dat is precies wat ik straks ook ga doen als meneer Plieschnegger mijn bed weer netjes heeft opgemaakt. 
Bis morgen!