Nieuws

Ontucht met gehandicapte jongen: cel en beroepsverbod

Een man van 30 uit Huissen is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor ontucht met een gehandicapte jongen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een man van 30 uit Huissen is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor ontucht met een gehandicapte jongen.
De man werkte als oproepkracht en vrijwilliger bij een woongroep voor gehandicapten in Groesbeek. Daar misbruikte hij een gehandicapte jongen diverse keren.
Ook maakte hij kinderporno. Hij bezat en verspreidde die ook. Er zaten afbeeldingen bij van twee patiënten die aan zijn zorg waren toevertrouwd.

Zelf vroeger misbruikt

Juist omdat de man in zijn jeugd zelf is misbruikt, had hij volgens de rechtbank moeten weten wat het misbruik voor de slachtoffers zou betekenen. De rechtbank neemt het hem ook kwalijk dat hij zich in chatgesprekken zeer neerbuigend over een van de slachtoffers heeft uitgelaten, terwijl dat slachtoffer hem beschouwde als zijn vriend.
De Huissenaar mag zes jaar lang niet in de gezondheidszorg en de maatschappelijke zorg werken. De rechtbank hield er bij de strafbepaling rekening mee dat de man een persoonlijkheidsstoornis heeft. 'Hierdoor kan hij zich niet goed verplaatsen in anderen en voelt hij anderen niet goed aan.'

Spijt betuigd

De man heeft geen strafblad en heeft volgens de rechtbank oprecht spijt betuigd. Hij heeft vanaf het begin aan het onderzoek meegewerkt en openheid van zaken gegeven. De officier van justitie eiste een langere celstraf: vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.
De Huissenaar moet aan twee slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ruim 3300 euro betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!