Nieuws

GelreDome te duur voor Vitesse: geen supporters in stadion voor Johan Cruijffschaal

Supporters van Vitesse kunnen de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal niet in hun eigen GelreDome bekijken. De huur van het stadion is te hoog om op te brengen. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Supporters van Vitesse kunnen de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal niet in hun eigen GelreDome bekijken. De huur van het stadion is te hoog om op te brengen.
'We vinden het wel jammer maar zagen dit al wel aankomen', reageert Paul Koster van de Supportersvereniging Vitesse. 'Het is gewoon te duur', bevestigt een woordvoerder van de bekerwinnaar.
De wedstrijd wordt op 5 augustus in stadion De Kuip gespeeld. In Rotterdam zullen maar zeer weinig Vitessefans aanwezig zijn. De supportersvereniging boycot de wedstrijd, omdat Vitesse maar 1200 kaarten kreeg toebedeeld.
De supportersvereniging was daarover zo verbolgen dat ze besloot helemaal niets meer te organiseren. Er reist slechts een kleine groep fans af om een statement te kunnen maken.
Nu ook de optie voor het kijken in GelreDome is weggevallen, hopen de supporters dat horecaondernemers het zien zitten om grote schermen in de stad te plaatsen. Dan kan er alsnog met z'n allen gekeken worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!