Nieuws

Buitengebied Ede-Noord krijgt glasvezel

Met 50,8 procent hebben genoeg bewoners en bedrijven in het buitengebied van Ede-Noord aangegeven dat ze een glasvezelnetwerk willen. © Omroep Ede
EDE - Met 50,8 procent hebben genoeg bewoners en bedrijven in het buitengebied van Ede-Noord aangegeven dat ze een glasvezelnetwerk willen.
Maandag moest de 50 procent gehaald zijn. Jan Willem Viets van initiatiefnemer Lunteren.net is blij dat het gehaald is. 'Het heeft veel tijd en energie gekost om tot dit punt te komen. Waarschijnlijk wordt de officiële telling 51 procent.'
Eind juni was het nog spannend of de 50 procent gered zou worden. Wethouder Leon Meijer zette op donderdag 22 juni letterlijk de eindsprint in, toen stond de teller op 14 procent. Afgelopen vrijdag stond die op 42 procent. Ook maandag kwamen er nog aanmeldingen binnen. Alle aanmeldingen die voor 14.00 uur gedaan waren, telden mee voor de 50 procent.
Waarschijnlijk gaat voor kerst symbolisch de eerste schop in de grond en wordt het netwerk vanaf januari aangelegd. De verwachting is dat de mensen in het gebied vanaf zomer 2018 daadwerkelijk van glasvezel gebruik kunnen maken.