Nieuws

Dieven proberen edelsmid binnen te komen

ARNHEM - Met veel geweld hebben vier personen geprobeerd bij edelsmid 12Hoven in Arnhem binnen te komen.
Op 7 maart wordt een raam geforceerd van de edelsmid aan de Klarendalseweg in Arnhem. Nadat het raam kapot is gemaakt, probeert een van de verdachten naar binnen te komen. Al snel staken de verdachten hun poging en vluchten ze.

Hekwerk kapot trekken

Waarschijnlijk wilden de boeven een dikke ketting vast maken aan het ijzeren hek binnen in de zaak. Uit een gestolen Opel Astra wordt de zware kabel gehaald. Maar de  kraak mislukt, waarschijnlijk omdat de daders veel lawaai maken. En dus slaan de vier personen op de vlucht.

Daders bekend in de buurt

De auto wordt vanuit de richting van de Akkerstraat naar de winkel aan de Klarendalseweg gereden. Drie personen lopen achter de auto aan. Als de kraak mislukt, vluchten de vier personen. Vanaf de Klarendalseweg rennen ze in de richting van de Koolstraat. Waarschijnlijk komen de verdachten uit de buurt.

Gestolen auto

De auto is tussen het moment van de kraak en half acht 's avonds op 6 december gestolen in de Arnhemse wijk Klarendal. De auto met kenteken HL-FH-80 stond geparkeerd in de Klarendalseweg. Misschien heeft iemand de diefstal gezien.

Tips

Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.