Nieuws

Wilde achtervolging na inbraak; vier mannen voor rechter

Vandaag staan vier mannen voor de rechter die worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in Wekerom in maart dit jaar. Na die inbraak ontstond een wilde achtervolging waarbij kraaienpoten richting politieauto's werden gegooid. © Politie/Archief
WEKEROM - Vandaag staan vier mannen voor de rechter die worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in Wekerom in maart dit jaar. Na die inbraak ontstond een wilde achtervolging waarbij kraaienpoten richting politieauto's werden gegooid.
De dollemansrit eindigde in Ede toen de bestuurder van de vluchtwagen een politieauto van de weg probeerde te drukken. Dat mislukte, waarna de auto met de vier inzittenden over de kop sloeg.

Getrokken pistolen

Agenten stonden daarop met getrokken pistolen klaar om de mannen te arresteren. De auto bleek gestolen. Binnen werden spullen aangetroffen die afkomstig waren uit het tankstation in Wekerom.
De rechtszaak van vandaag is pro forma. Dat betekent dat er niet inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan. Er wordt alleen besloten of de verdachten langer in voorarrest blijven.