Nieuws

Gesink: breuk in wervelkolom

Wielrenner Robert Gesink uit Varsseveld heeft een breuk in zijn wervelkolom overgehouden aan zijn val in de Tour de France. In de negende etappe viel de kopman van LottoNL-Jumbo en moest opgeven. © Omroep Gelderland
VARSSEVELD - Wielrenner Robert Gesink uit Varsseveld heeft een breuk in zijn wervelkolom overgehouden aan zijn val in de Tour de France. In de negende etappe viel de kopman van LottoNL-Jumbo en moest opgeven.
De Achterhoeker moet een korset dragen, volgens de NOS moet dat korset nog gemaakt worden en blijft Gesink in het ziekenhuis tot het korset klaar is.
Daags na zijn tweede plaats in de achtste etappe van de Tour de France heeft Gesink de strijd moeten staken. Hij viel al vroeg in de etappe op een glooiend stuk weg. Ook Manuele Mori was bij de valpartij betrokken en moest opgeven.

Nieuw doel niet gehaald

Gesink legde zaterdag in de achtste etappe beslag op de tweede plaats achter de Franse winnaar Lilian Calmejane. De etappe van zaterdag was één van de etappes die Gesink in zijn agenda aangekruist had. In het verleden streed hij om een goede klassering in het eindklassement van de Tour de France. Dit jaar kondigde hij op voorhand aan een nieuw doel te hebben, namelijk het winnen van een etappe. Zaterdag en zondag waren etappes die daarvoor in aanmerking kwamen. Door zijn val moet Gesink zijn droom om een etappe in de Ronde van Frankrijk te winnen, in de ijskast zetten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!