Nieuws

Doetinchem kleurt vandaag oranje

Over exact een week begint het EK voetbal voor vrouwen. Ook in Doetinchem worden wedstrijden gespeeld. Om alvast in de juiste sfeer te komen, vindt vandaag een speciale Color Run plaats in de Achterhoek. Deelnemers aan dit hardloopevenement komen volledig oranjegekleurd aan de finish. © Gelre FM
DOETINCHEM - Over exact een week begint het EK voetbal voor vrouwen. Ook in Doetinchem worden wedstrijden gespeeld. Om alvast in de juiste sfeer te komen, vindt vandaag een speciale Color Run plaats in de Achterhoek. Deelnemers aan dit hardloopevenement komen volledig oranjegekleurd aan de finish.
De Color Run Orange Edition, zo heet het evenement dat vandaag in Doetinchem wordt gehouden, is geen prestatieloop. Als deelnemer hoef je dus niet getraind te zijn, het gaat puur om het plezier. Of je de vijf kilometer (dat is de totale afstand) rent, wandelt of huppelt, het maakt niets uit. Maar je moet er dus wel tegen kunnen om vies te worden.
Om Doetinchem alvast in de juiste oranjestemming te brengen is ook stadion De Vijverberg opgenomen in de route. De start en finish van het evenement vinden plaats bij de IJsselkade. De Color Run start om 14.00 uur. Het evenement is rond 18.00 uur afgelopen.