Nieuws

Hartverwarmende actie voor 15-jarige Milou

ERMELO - Leden van trampolinevereniging Sparta in Ermelo zijn vanochtend begonnen met een springmarathon. Het doel? Geld inzamelen voor de 15-jarige Milou.
Tijdens het NK trampolinespringen, anderhalf jaar geleden, kwam de 15-jarige Milou uit Heerenveen verkeerd terecht en liep een dwarslaesie op. Sinds die tijd werkt ze aan haar herstel. Omdat therapieën duur zijn en de verzekering niet alles ophoest, zamelen de leden van Sparta geld in.
Veel van de leden van Sparta zagen het ongeval gebeuren. Dat maakte diepe indruk bij de veelal jonge trampolinespringers uit Ermelo. Milou zelf woont dus niet in Gelderland, maar het wereldje is klein. Veel leden van Sparta kennen haar en willen iets voor haar doen.
Ze zou niet meer kunnen bewegen zeiden de artsen. Toch lukt het om haar armen weer te gebruiken. Ze zit nu in een rolstoel. En ze werkt heel hard om ook ooit weer te kunnen lopen. Maar de therapieën kosten veel geld. Daar zamelen ze nu een deel van in. Zo'n 50 springers doen mee. Ze wisselen elkaar af, zodat de trampolines continue bezet zijn. Twaalf uur achter elkaar wordt er gesprongen: een rooster op de muur geeft aan door wie en wanneer.

777,77 euro

Om zeven uur vanavond zit het erop. Dan komt de beroemde atletiekverslaggever Hans van Zetten de opbrengst bekendmaken. Het lijkt er nu al op dat het streefbedrag van 777,77 euro ruimschoots gehaald wordt.