Nieuws

Sneller op de fiets tussen Nijmegen en Beuningen

De snelfietsroute tussen Nijmegen en Beuningen is af. De route, die uit een noordtak en een zuidtak bestaat, wordt 11 september officieel geopend. © Pixabay
NIJMEGEN - De snelfietsroute tussen Nijmegen en Beuningen is af. De route, die uit een noordtak en een zuidtak bestaat, wordt 11 september officieel geopend.
De route is een initiatief van de gemeenten Nijmegen en Beuningen, de provincie en de Fietsersbond. Het is geen nieuwe route, maar de partijen hebben de twee routes tussen beide plaatsen op belangrijke punten verbeterd. De paden werden breder, kregen rood asfalt en op kruisingen krijgen fietsers waar mogelijk voorrang.
Een van de belangrijkste aanpassingen is die bij het knooppunt Neerbosch. De fietsroute is daar voor fietsers nu een kilometer korter en fietsers hoeven niet meer te wachten voor verkeerslichten.
De verwachting is dat de nieuwe snelfietsroute het voor forenzen aantrekkelijker maakt de weg tussen Nijmegen en Beuningen fietsend af te leggen. Meer fietsers op de snelfietsroute betekent minder auto’s in de file richting Nijmegen, denken de partijen.