Nieuws

'Ik kan het niet goedmaken', verdachte doodrijden betuigt huilend spijt: wel 3 jaar cel

'Ik kan het niet goedmaken', dat zei de man uit Apeldoorn (23) die ervan wordt verdacht op Koningsdag vorig jaar in Arnhem een dodelijk ongeluk te hebben veroorzaakt. Hij betuigde vandaag huilend spijt in de rechtszaal. Hij zegt overigens dat hij zich het ongeluk niet kan herinneren. Justitie eiste vrijdag tegen hem 3 jaar en 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf en 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. © Omroep Gelderland
ARNHEM - 'Ik kan het niet goedmaken', dat zei de man uit Apeldoorn (23) die ervan wordt verdacht op Koningsdag vorig jaar in Arnhem een dodelijk ongeluk te hebben veroorzaakt. Hij betuigde vandaag huilend spijt in de rechtszaal. Hij zegt overigens dat hij zich het ongeluk niet kan herinneren. Justitie eiste vrijdag tegen hem 3 jaar en 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf en 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.
Dat werd vrijdag bekend tijdens de rechtszaak tegen de man. Hij reed 27 april vorig jaar op de John Frostbrug een vrouw van 39 dood.

Verklaring zus slachtoffer

Tijdens de zitting las de zus van het slachtoffer geëmotioneerd een verklaring voor. De man betuigde spijt: 'Ik kan het niet goed maken.' De vader van de vrouw zei tevreden te zijn met de strafeis.
De advocaat van de Apeldoorner pleitte bij de rechtbank de man als minderjarige te berechten, omdat hij 'nu niet volwassen is'. Het voorstel van de verdediging was een fikse voorwaardelijke jeugdcelstraf, 200 uur werkstraf en een verplichte behandeling.

140 kilometer per uur

De bestuurder herinnert zich dat hij in een ambulance lag en daarna wakker werd in het Radboudumc in Nijmegen. Politieonderzoek wees uit dat de kilometerteller van zijn auto na de klap was blijven staan op 140 kilometer per uur. De bestuurder bleek ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij gold tijdens het ongeluk als beginnend bestuurder en had daardoor bijna acht keer de toegestane hoeveelheid drank op.
Verslaggever George Borghouts volgde voor Omroep Gelderland de zaak:

Kapotte fles wijn

Tijdens de zitting kwam naar voren dat in zijn auto een kapotte fles wijn lag. Hij verklaarde 'te denken dat hij niet tijdens het rijden heeft gedronken', maar weet dat niet zeker.
De bestuurder was in die tijd onder behandeling van een psycholoog.
De man was de avond voor Koningsdag uit geweest in Arnhem. Hij kreeg onder meer ruzie met een taxichauffeur en jongens zouden hem willen beroven. Ook kreeg hij ruzie met een vriendin bij wie hij wilde overnachten, maar dat niet mocht. De verdachte is toen in zijn auto gestapt.

Gilles de la Tourette

De verdachte is kok in de horeca en woont bij zijn ouders thuis. Volgens een psychiatrisch rapport heeft de Apeldoorner een ziekelijke stoornis tot drinken, maar is hij niet aan alcohol verslaafd. In zijn jeugd is hij behandeld voor Gilles de la Tourette, een aandoening die zich kenmerkt door tics.
De Apeldoorner drinkt nog steeds en zou er nooit over hebben nagedacht te stoppen. Justitie zegt daarvan te zijn geschrokken.
De uitspraak is op 21 juli.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!