Nieuws

Vakantie! Regio Midden gaat in de file staan

In Gelderland begint deze vrijdag de eerste vakantie-uittocht, want de regio Midden gaat op vakantie. Dat betekent dat scholen in onder meer Apeldoorn, Zutphen, Heerde en Doetinchem in zowel het basis- als het middelbaar onderwijs de komende weken dicht zijn. © Archief Omroep Gelderland
DIDAM - In Gelderland begint deze vrijdag de eerste vakantie-uittocht, want de regio Midden gaat op vakantie. Dat betekent dat scholen in onder meer Apeldoorn, Zutphen, Heerde en Doetinchem in zowel het basis- als het middelbaar onderwijs de komende weken dicht zijn.
Verkeersdienst VID verwacht veel drukte op de weg op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. 

Eerste files begin van de middag

De eerste files ontstaan aan het begin van de middag. Op het drukste moment wordt op alle wegen in totaal ruim 200 kilometer file verwacht. Normaal staat er op vrijdagmiddag 150 kilometer file op de snelwegen.
Verkeer moet er volgens de VID dit weekend rekening mee houden dat de A67 richting het Zuiden dicht is tussen het knooppunt De Hogt en grens met België. Daar wordt gewerkt van vrijdag 21.00 uur tot maandag 5.00 uur.

Nog even wachten in Zuid en Noord

Scholen in de regio Zuid (onder meer Arnhem, Nijmegen en Zaltbommel) krijgen een week later, namelijk op vrijdag 14 juli, vakantie. In de regio Noord (Hattem) moeten ze nog een weekje langer wachten. Daar begint de vakantie op vrijdag 21 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!