Nieuws

De uittips van Esther: kunst kijken in Fort Asperen, smartlappenfestival in Bemmel of vier het Franse leven in Hummelo.

ARNHEM - De vakantie voor de deur en om alvast in de stemming te komen heeft de redactie van Uit met Esther een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Achterhoeks streekfestival op zondag 9 juli in Eibergen

Voor de derde keer zoekt de achterhoek de grens op met het Achterhoeks streekfestival. Veel live muziek en straattheater, ook komen de Twentse Vliegervienden op bezoek met tientallen reuzevliegers. Op het thema terrein Oaver de Grenze kunnen bezoekers genieten van buitenlandse tapa's en wereldmuziek. 

Mud and Waterchallenge in Maurik

Zin om het weekend de modder in te duiken? Dat kan in Maurik, daar vindt komend weekend het Mud and Water Challenge plaats. Meer dan 40 obstakels zorgen ervoor dat je van top tot teen smerig wordt. Geen zin om zelf onder de modder te zitten...de kandidaten aanmoedigen mag natuurlijk ook. 

Festival Rauw Apeldoorn

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juli wordt het Zwitsalterrein in Apeldoorn omgetoverd tot een eigentijds festivalterrein voor het food & family Festival RAUW. het festival is gratis toegankelijk. Bezoek de foodmarket en ontdek het verhaal achter bijzondere producten. Je kunt ook aanschuiven één van de gedekte, lange tafels om samen uitgebreid te genieten van bijzondere gerechten. 

Beach pull strand Nulde in Putten

Komend weekend krachtpatsers bewonderen? Dat kan in Putten daar wordt het Beach Pull evenement gehouden. De meest krachtige machines gaan de strijd met elkaar aan om een sleepwagen over een zover mogelijke afstand te verplaatsen. Binnen de Truck en Tractor pulling organisatie rijden de tractoren in verschillende klassen met indelingen naar gewicht en vermogen.U kunt de krachtpatsers bewonderen in het rennerskwartier.
Kijk op Beach pull 

Smartlappen Festival Bemmel

Zondag 9 juli nemen 16 koren uit heel Nederland deel aan het smartlappen festival Bemmel. Het is een evenement zonder wedstrijdklasse, het gaat om de gezelligheid. Elk koor verzorgt drie optredens en om Half zes is de samenzang door alle koren. 
Voor meer info: Smartlappen

Vive la France in Hummelo

Frankrijk in Hummelo , dit weekend is er een brocante markt zijn er diverse muziek -en theateroptredens is er een kunstmarkt en niet te vergeten de tour d'hummelo. Het is de maand van de Tour de France en dat wordt gevierd. 

World Street Painting festival Arnhem

Kijk maar uit waar je loopt komende tijd in Arnhem, want het World street Painting gaat van start. Het is een jaarlijks terugkerend festival met internationale deelnemers met als doel om de stad mooier te maken en ook om mensen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met 3D kunst. World Street Painting is tot 3 september te bezichtigen. 
Voor meer informatie: World Street Painting 

Foodtruckfestival Achterhoek Braamt

Bij recreatiegebied Stroomhoek kunnen bezoekers genieten van muziek theater en de beste foodtrucks. Ruim 25 foodtrucks met specialiteiten van over de hele wereld staan op het terrein om de smaakpupillen van de bezoekers te prikkelen. 

Arnhem Proeft

Het Musispark in Arnhem is deze dagen het podium van Arnhemse ondernemers. Er is veel op hoog culinair niveau te beleven en lokale artiesten zorgen voor zang, dans, kunst &design van Arnhemse bodem. 

Zomerfeesten in Rietmolen

Niet alleen bewoners uit Rietmolen maar ook uit Enschede, Hengelo, Almelo, Zutphen en Winterswijk gaan voor de Zomerfeesten naar Rietmolen. Waar een klein dorp groot in kan zijn, ook dit jaar weer een vermakelijk programma met dans, zang caberet, spel en theater voor en door de Rietmolenaren.

Landelijke open imkerijdagen

Op 8 en 9 juli bent u van harte welkom bij 5 imkers van de imkersvereniging Apeldoorn - Ugchelen.
Zij geven u een kijkje in het leven van het bijenvolk.
Zie ook Imkerijdagen

Zomerconcerten in Epe

Begin juli starten ze weer, de zomeravondconcerten van CPE.  Het is dit jaar een zeer afwisselende serie geworden, van joodse muziek tot klassieke talenten en van swingende Ierse Folk tot uiterst swingende Amerikaanse Gospels. Ook bij de zomeravondconcerten is de samenwerking met Stichting Epop  merkbaar: het optreden van Michelle David and the Gospel Sessions is er het spetterende  resultaat van.

Cities of Glass fort Asperen

Vanaf 8 juli zijn bijzondere objecten te bezichtigen in Fort Asperen die voorkomen uit de 'Cities of Glass' project. De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Nationaal Glasmuseum in samenwerking met De Glasblazerij, Royal Leerdam Crystal en De Oude Horn. Internationale kunstenaars en ontwerpers ontmoeten meesterglasblazers tijdens 'Cities of Glass'. 

Wereld Muziek Concours

Op zaterdag 8 juli komt het Wereld Muziek concours een klein beetje naar Hattem. De beste muziekkorpsen strijden over de hele wereld voor een plek op de ranglijst. Ook zijn er diverse showoptredens van o.a. de Limburg Stirum band met flitsende choreografie en is er klassieke muziek in een modern jasje. 
Kijk voor het volledige programma op Wereld Muziek Concours
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!