Nieuws

Wilders demonstreet tegen Marcouch; volg het live

Ahmed Marcouch.
Geert Wilders protesteert woensdagmiddag in Arnhem tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester van Arnhem. © ANP
ARNHEM - Geert Wilders protesteert woensdagmiddag in Arnhem tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester van Arnhem.
Wilders kondigde dinsdag via Twitter aan dat hij van plan is om woensdag vanaf 16.00 uur voor het gemeentehuis van Arnhem te protesteren.
Marcouch heeft geen probleem met de demonstratie. 'We zijn een vrij land. We zijn een democratisch land. Zolang mensen zich aan de wet houden, mag je demonstreren. Ook de heer Wilders', zei Marcouch dinsdag.

Wel hoofddoekjes en geen PVV'ers bij de politie

Wilders is verbolgen over de voordracht van de Marokkaans-Nederlandse Ahmed Marcouch omdat hij volgens de PVV-leider hoofddoekjes wil toestaan bij de politie en vindt dat agenten Turks of Arabisch moeten kunnen spreken. Ook zei Marcouch in het televisieprogramma Pauw dat PVV-stemmers niks bij de politie te zoeken hebben. Wilders vindt die uitspraak een schande, omdat Marcouch in zijn toekomstige rol van burgemeester verantwoordelijk is voor het handhaven van de openbare orde en in die rol de baas is van de politie.

Zie ook: