Nieuws

Keeper Pasveer voor drie jaar naar Vitesse

Remko Pasveer tekent een contract voor drie jaar bij Vitesse. De 33-jarige Tukker was de afgelopen drie seizoenen tweede keeper bij PSV. Zijn contract daar liep nog een jaar door. Het is niet bekend hoe hoog zijn transfersom is. © ANP
ARNHEM - Remko Pasveer tekent een contract voor drie jaar bij Vitesse. De 33-jarige Tukker was de afgelopen drie seizoenen tweede keeper bij PSV. Zijn contract daar liep nog een jaar door. Het is niet bekend hoe hoog zijn transfersom is.
'Bij PSV heb ik geen eerlijke kans gehad', vindt Pasveer. 'In de gesprekken met Vitesse voelde ik meteen een warm gevoel.' Hij schuwt de concurrentie met Eloy Room niet: 'Ik ben hier om eerste keeper te worden.'
Pasveer begon zijn profloopbaan bij FC Twente. Daar was hij ook tweede doelman, evenals in zijn eerste jaren bij Heracles Almelo. Heracles verhuurde hem aan Go Ahead Eagles. Bij de eerstedivisieclub in Deventer groeide hij tot een van de publiekslievelingen.
In het seizoen 2010/2011 haalde Heracles hem terug, waarna hij eerste keeper werd in Almelo. Na vier jaar als basisspeler verlengde hij zijn contract niet en ging naar PSV.