Nieuws

De bevrijdende schoolbel klinkt in Midden-Nederland: vakantie!

Als vrijdag om 12.00 uur de schoolbel gaat, worden de stoeltjes weer voor zes weken onder de tafeltjes geschoven. Voor de regio Midden-Nederland begint deze vrijdag de vakantie. © Pexels
ARNHEM - Als vrijdag om 12.00 uur de schoolbel gaat, worden de stoeltjes weer voor zes weken onder de tafeltjes geschoven. Voor de regio Midden-Nederland begint deze vrijdag de vakantie.
Om de zwarte zaterdagen te vermijden, pakken veel Gelderlanders diezelfde dag al de biezen om in zonniger oorden in het warme zand weg te zakken. Maar ook het natuurschoon op de Gelderse Veluwe is een populaire vakantiebestemming. Veel campings begroeten vrijdag al de eerste vakantievierders.

Veluwe naar plek 3

De Veluwe heeft overigens wel moeten inleveren qua populariteit: waar die vroeger steevast op plek twee stond, na de Noordzeekust, moeten we het nu doen met brons. Volgens cijfers van Continu Vakantie Onderzoek (CVO) zijn de Groningse, Friese en Drentse zandgronden Gelderland voorbijgestreefd en staat de Veluwe tegenwoordig op plek 3.