Instellingen

Wilders protesteert tegen Marcouch als burgemeester

PVV-leider Geert Wilders wil gaan protesteren tegen de benoeming van Ahmed Marcouch (PvdA) als nieuwe burgemeester van Arnhem. © Flickr
ARNHEM - PVV-leider Geert Wilders wil gaan protesteren tegen de benoeming van Ahmed Marcouch (PvdA) als nieuwe burgemeester van Arnhem.
Wilders kondigt via Twitter aan dat hij van plan is samen met de Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber en enkele andere PVV'ers voor het gemeentehuis van Arnhem te protesteren. Hij wil dat woensdagmiddag om 16.00 uur doen. 
De PVV-leider liet dinsdagmorgen al van zich horen. 'Verschrikkelijk. PVV-hatende Marokkaan @ahmedmarcouch wordt burgemeester van Arnhem', twitterde hij.

'Wilders moet zijn demonstratie melden'

Woordvoerder Paul Koetsier van de politie laat weten dat Wilders verplicht is een demonstratie bij de gemeente Arnhem te melden. 'Als hij dat niet doet, dan mag hij officieel niet demonstreren. We zullen handhaven mocht dat nodig zijn.'
De gemeente Arnhem laat bij monde van een woordvoerster weten niet te willen reageren, omdat 'het een bericht op Twitter is'.  
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!