Nieuws

Geld Serious Request naar verscheurde families

Het geld dat dit jaar wordt opgehaald met Serious Request, wordt ingezet om verscheurde families weer bij elkaar te brengen. Het Glazen Huis, van waaruit de actie wordt gedaan, staat dit jaar in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Het geld dat dit jaar wordt opgehaald met Serious Request, wordt ingezet om verscheurde families weer bij elkaar te brengen. Het Glazen Huis, van waaruit de actie wordt gedaan, staat dit jaar in Apeldoorn.
De opbrengst van de NPO 3FM-actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis.
Dj's van 3FM laten zich van 18 tot en met 24 december in Apeldoorn in het Glazen Huis opsluiten om zes dagen lang 24 uur per dag radio te maken zonder daarbij te eten. Wie dat dit jaar zijn, is nog niet bekend.

Kinderen gescheiden van hun ouders

'Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruishulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis', zegt het Rode Kruis.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!