Nieuws

Dieren gedumpt; konijn dood, kittens naar asiel

De dierenambulance rukt de laatste periode vaak uit voor dieren die in de Achterhoek zijn gedumpt. Maandag moesten medewerkers meerdere keren de weg op voor beesten die moedwillig waren achtergelaten. © Facebook/Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk
ULFT - De dierenambulance rukt de laatste periode vaak uit voor dieren die in de Achterhoek zijn gedumpt. Maandag moesten medewerkers meerdere keren de weg op voor beesten die moedwillig waren achtergelaten.
'Twee tamme konijnen werden gevonden in het bos in Zelhem, helaas was een konijn al overleden en dat lag dood in een plastic tas', zegt een medewerker van de dierenambulance op Facebook. 'Collega Bert heeft de andere, die nog leefde, kunnen pakken.' 
Daarnaast werden twee jonge kittens in Beltrum uit een auto gezet. Een automobilist dumpte de jonge katjes bij een boerenerf. De boer die het zag gebeuren, was te verbouwereerd om het kenteken te noteren. Maar hij ontfermde zich wel meteen over de kittens. Inmiddels hebben ze een plekje in een dierenasiel in Haaksbergen.
En dan was er nog de vondst van twee jackrusselterriërs. Een wandelaarster trof ze aan in het bos bij 't Peeske in de buurt van 's-Heerenberg. Ze waren vastgebonden aan een boom met nylon draad.
De dierenambulance is op zoek naar tips over de dieren. Wie informatie heeft kan bellen naar 06-13953322.