Nieuws

Getrouwd stel treft na feest halve boerderij aan in huis

NEDERHEMERT - 'Ik was er even stil van en dat heb ik normaal gesproken toch niet zo snel', reageert René van de Werken uit Nederhemert op de stunt die vrienden uithaalden bij het huwelijksfeest van hem en zijn vrouw. Bij thuiskomst bleek hun huis te zijn omgetoverd in een halve boerderij, compleet met konijnen, kippen en bergen hooi.
'Het was wel schrikken moet ik zeggen, al had ik wel wat verwacht', legt Van de Werken uit. 'Ik heb zelf ook wel het een en ander uitgehaald op bruiloften van vrienden. Ja, dan kun je wat terugverwachten. Ik kreeg op het feest al een hint dat ze morgen wel zouden komen helpen met opruimen. Toen wist ik genoeg, maar dat het zo wild zou worden had ik ook niet helemaal verwacht.'

Logo Ajax

Naast het hooi en de huisdieren, lag er overal confetti. Daarnaast was met verf het Ajax-logo op het gras in de tuin gespoten. Een aardige plaagstoot omdat Van de Werken een fanatiek Feyenoord-supporter is. Maar hij had het kunnen zien aankomen aangezien hij hetzelfde grapje uithaalde met een vriend die Ajax-fan is.

Bij ouders geslapen

De bende was zo groot dat Van de Werken en zijn vrouw besloten om op de hoek bij zijn ouders te slapen. 'Ja, dat mocht nu, we waren immers netjes getrouwd', grapt Van de Werken. 'De volgende dag was iedereen er om op te ruimen en dat was uiteindelijk ook nog weer heel erg gezellig en we hebben er smakelijk om gelachen.'

Dirk

Naast de kippen en konijnen troffen de bewoners ook goudvissen aan in huis. In bad zwom een hele school rond.
Alle dieren zijn inmiddels netjes ondergebracht. Op de twee konijnen na. Daar waren de kinderen van Van de Werken direct zo gek op dat ze mochten blijven. En zoals het een goed Feyenoord-supporter betaamt heeft hij één van de twee konijnen de naam 'Dirk' gegeven.
Foto's: René van de Werken