Nieuws

Van Vleuten let niet op en valt terug in Giro

Een eindzege voor de Wageningse wielrenster Annemiek van Vleuten in de Giro Rosa lijkt ver weg. © Omroep Gelderland
SANTA MARIA MADDALENA - Een eindzege voor de Wageningse wielrenster Annemiek van Vleuten in de Giro Rosa lijkt ver weg.
In de vierde etappe van de Italiaanse rittenkoers liet Van Vleuten zich verrassen toen het peloton in de vlakke etappe uit elkaar werd gereden. Dat was het werk van Boels-Dolmans (de ploeg van klassementsleidster Anna van der Breggen) en WM3 Energie.
Van Vleuten trok na afloop het boetekleed aan: 'In een tiendaagse etappekoers moet je iedere etappe 100 procent gefocust zijn en vandaag was ik dat niet. Ik lette niet op, van voren gingen ze rijden en ik reed achter de feiten aan.'

Misser

Op zo'n 40 km voor de finish ontstond de breuk. Van Vleuten: 'Mijn teamgenotes lieten zich allemaal terugzakken en zij gingen rijden, maar van voren roken de ploegen die strijden om het algemeen klassement natuurlijk hun kans om te profiteren van deze misser. Dit mag je niet overkomen als je klassementsambities hebt. Simpel.'
Van Vleuten verloor bijna 2 minuten. De vierde rit, over 118 km naar Occhiobello, werd gewonnen door Jolien D'Hoore uit België. 

Tijdrit

In het algemeen klassement staat Van Vleuten nu vierde, op 2.17 van Van der Breggen. Dinsdag staat een tijdrit van 12,7 km op het programma. 'Het enige dat ik nu kan doen is alle focus op de tijdrit van morgen en de dagen die gaan komen, om daarin tijd terug te gaan pakken', besluit Van Vleuten.