Nieuws

Handtekeningen moeten luchthaven Teuge redden

Betrokkenen bij vliegveld Teuge zijn een online petitie gestart voor het voortbestaan van Nationaal Paracentrum Teuge en de luchthaven Teuge. De petitie is een reactie op het nieuws dat er een aanvliegroute voor vliegveld Lelystad komt die recht over luchthaven Teuge gaat. © Omroep Gelderland
TEUGE - Betrokkenen bij vliegveld Teuge zijn een online petitie gestart voor het voortbestaan van Nationaal Paracentrum Teuge en de luchthaven Teuge. De petitie is een reactie op het nieuws dat er een aanvliegroute voor vliegveld Lelystad komt die recht over luchthaven Teuge gaat.
Vliegveld Airport Lelystad gaat in 2019 open en moet dan Schiphol gaan ontlasten voor het vliegverkeer. Daarvoor moeten nieuwe vliegroutes worden gekozen. 
In juni werd bekend dat een aanvliegroute voor vliegveld Lelystad direct boven Teuge komt. Die route was bekend als optie, maar de hoogte ervan vormt een probleem.

Failliet

De parachutisten van het paracentrum mogen dan niet meer boven een bepaalde hoogte vliegen. 'In de praktijk betekent het dat we helemaal niet meer kunnen vliegen en dat we moeten stoppen in 2019', vertelt Simon Woerlee van het paracentrum. 'Wij zorgen voor ongeveer de helft van de omzet voor vliegveld Teuge en dat betekent dat het vliegveld ook failliet zal gaan.'
Maandagmiddag was de petitie bijna 2300 keer getekend.
Donderdagavond is er in Apeldoorn een spoeddebat over Teuge.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!