Nieuws

Bridge to Bridge gaat niet meer door binnenstad

Bridge to Bridge door de binnenstad vorig jaar.
De Bridge to Bridgeloop gaat dit jaar niet meer door de Arnhemse binnenstad. Vorig jaar kwam het bijna tot botsingen met winkelend publiek. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Bridge to Bridgeloop gaat dit jaar niet meer door de Arnhemse binnenstad. Vorig jaar kwam het bijna tot botsingen met winkelend publiek.
Onder meer op de hoek van de Hema en H&M ging het diverse keren maar net goed. Hardlopers konden op het nippertje uitwijken voor winkelend publiek dat overstak.
Een andere verandering bij de 32e editie op zondag 10 september: de deelnemers gaan niet meer over de Nelson Mandelabrug. Ook daar hadden de hardlopers weinig ruimte; slechts de helft van de brug was beschikbaar.

Start bij John Frostbrug

De start is dit jaar aan de voet van de John Frostbrug, de finish is voor het Paleis van Justitie. Deelnemers aan de 5 kilometer lopen een ronde door Malburgen en gaan via de dijk terug naar de brug.
Wie voor de 10 km of de 10 Engelse mijl (16,1 km) kiest, gaat door Meinerswijk. De deelnemers aan de langste afstand lopen ook nog door de uiterwaarden bij de Bakenhof.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!