Nieuws
Komkommer werkt aan 'kombek'
De komkommer is terug.
EWIJK - De komkommer is bezig aan een comeback na een fikse dip in 2011 door een bacterie die in Duitsland slachtoffers maakte. Afgelopen zaterdag was het de Nederlandse Dag van de Komkommer. Verslaggever Leendert de Keijzer had toen geen tijd en ging daarom maandag in Ewijk langs bij komkommerteler Hedy Willems.
'De komkommer is de gezondste glasgroente', zegt Willems. 'Deze groente zit vol met vitaminen en mineralen en werkt ontstekingsremmend.'
In de zomer is een komkommer in tien dagen volgroeid. In de winter duurt de groei drie weken, zegt Willems. Ze schreef al eens een boek over komkommers, met daarin veertig recepten. Het boek over de komkommer is inmiddels in zeven landen uitgegeven.
Op Radio Gelderland verklapte Willems waarom haar komkommers kaarsrecht zijn.
Op de barbecue? Jazeker!
Tot slot heeft ze voor de komende dagen nog een barbecuetip met een komkommer: 'Snij de komkommer in de lengte door en vul die met roomkaas, dille en wat gerookte zalm. Na tien minuten op de barbecue heb je een heerlijke, ietwat zoete, lekkernij.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!