Nieuws

Mysterie bromtoon niet opgelost; belangenclub stopt ermee

Belangengroep Bromtoon Zutphen heeft zichzelf, na 3 jaar actief te zijn geweest, opgeheven. Het besluit komt een week nadat uit onderzoek naar voren is gekomen, dat er geen oorzaak voor de bromtoon in Zutphen is gevonden. © Archief Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Belangengroep Bromtoon Zutphen heeft zichzelf, na 3 jaar actief te zijn geweest, opgeheven. Het besluit komt een week nadat uit onderzoek naar voren is gekomen, dat er geen oorzaak voor de bromtoon in Zutphen is gevonden.
In december vorig jaar kwamen op zes plekken in de stad apparaatjes die de bromtoon moesten registreren. De uitkomsten zijn verwerkt, maar een herkenbare oorzaak is er niet. 
Mensen horen de toon in Zutphen al jaren. De gemeente ontving klachten van meer dan vijftig mensen. Ze klaagden over een lage toon, die soms dagen achtereen hoorbaar is. Inwoners klagen over hoofdpijn en slaapproblemen.
Volgens de belangengroep hebben, voor zover bekend, meer dan honderd mensen in Zutphen last van de bromtoon.
De Facebookpagina Bromtoon Zutphen en de website www.bromtoonzutphen.nl blijven nog even in de lucht voor het plaatsen van afrondende verslagen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!