Natuur

Jelle heeft na 4 uur (!) 'monstervis' op het droge

TOLKAMER - Jelle Grintjes (41) uit Tolkamer is bekaf. Vier uur had hij gisteren nodig om een meerval van meer dan 50 kilo op het droge te krijgen.
Hij besloot zaterdagavond te gaan vissen op de Rijn, samen met zijn twee kinderen en twee vrienden. Rond 19.10 uur had hij beet, maar de vis trok de boot van Jelle vier uur lang door de Rijn. Rond 23.00 uur lukte het eindelijk om de vis aan de kant te krijgen. 
Foto: Jelle Grintjes
Het bleek een gigantische meerval te zijn van 179 centimeter lang, een kop-omtrek van 78 centimeter en een gewicht van meer dan 50 kilogram. Grintjes was onder de indruk van zijn vangst en ging gauw met de meerval en zijn kinderen op de foto, die al gauw op Facebook belandde. Na het fotomoment mocht de meerval zijn zwemtocht in de Rijn hervatten.
'Ik vis al jaren, het is mijn hobby, maar ik kom er door drukte op het werk zelden aan toe', aldus de inwoner van Tolkamer. 
Zaterdagavond dacht hij rustig te kunnen vissen, maar dat liep dus even anders. 

Goedkoop haakje

Moet je een professionele uitrusting hebben om zo'n grote vis te kunnen vangen? Volgens Jelle Grintjes niet. 'Ik heb een heel goedkoop haakje en eigenlijk zijn al mijn visspullen redelijk goedkoop.'
'Ik heb nog nooit zo'n grote vis gevangen. In de Rijn zijn vast weleens grotere meervallen gevangen, maar voor mij is het in ieder geval een persoonlijk record', aldus Grintjes.
Foto: Jelle Grintjes
De reacties uit zijn omgeving zijn alleen maar positief. 'Mensen zijn met stomheid geslagen. Ze zijn verbaasd over de foto's, de lengte van de meerval, eigenlijk over alles.'

Meerval zwom vlakbij recreatieplas

De hobbyvisser ving de meerval vlakbij recreatieplas De Bijland' waar hij vaak gaat zwemmen. 'Nu ik weet dat daar zulke grote vissen zwemmen, ben ik er niet meer zo happig op om daar te zwemmen met mijn kinderen.'