Nieuws

Topkandidaat De Gier wordt lastig verhaal voor NEC

Jack de Gier is de topkandidaat om trainer te worden bij NEC, maar het zal lastig worden om de voormalige spits ook vast te leggen.
NIJMEGEN - Jack de Gier is de topkandidaat om trainer te worden bij NEC, maar het zal lastig worden om de voormalige spits ook vast te leggen.
De Gier heeft zijn contract bij Almere City opengebroken tot 2019. Technisch directeur Remco Oversier van NEC liet vrijdag in De Week van Gelderland weten hij De Gier nog niet benaderd heeft en eerst eventueel de club zal benaderen. Maar financieel zal het meer vragen als de Nijmeegse club het contract van de trainer nu toch zou willen afkopen.
Een andere kandidaat, Roy Hendriksen (foto) van Helmond Sport, die al een jaar assistent-trainer was bij NEC, lijkt ook niet te komen. "Het is leuk als je naam genoemd wordt, maar ik ben bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Helmond Sport", liet hij weten aan Omroep Zeeland.
Oversier verklaarde eerder al dat NEC geen haast maakt met het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer en daarbij vooral zorgvuldig te werk wil gaan.. De eerste training maandag zal worden geleid door de assistenten Adrie Bogers en Patrick Pothuizen.